Incetati atacurile la adresa unor oameni care ne vor binele sign now

Petitia adresata reprezentantilor statului roman: membrii sau presedinti ai celor doua camere ale parlamentului, primului-ministru, ministrilor, presedintilor sau membrilor partidelor politice (PNL, PRM, PSD, PC) care prin declaratii si comentarii au dovedit ostilitate in raport cu Afirmatiile absolut corecte ale ambasadorului Statelor Unite in Romania, dl Nicholas Taubman.

Domnilor, dupa cel de-al doilea razboi mondial Romania a intrat in cea mai neagra perioada din intreaga sa istorie. Sistemul politic comunist a decimat structural societatea romaneasca, a eliminat elitele, inlocuindu-le cu pseudoelite, a desfiintat spiritul de proprietate dar si clasa sociala a oamenilor dispusi sa munceasca si sa castige de pe masura muncii.

Libertatile democratice erau sperante in mintea poporului roman, la fel cum orizontul unor vremuri mai bune se prefigura in mintile oamenilor doar cand primeau drogul auditiv numit Vocea Americii sau Radio Europa Libera.

In acest timp, cei care acuza astazi implicarea Statelor Unite ale Americii in viata Romaniei, isi traiau clipele de rusinoasa glorie. Domnul Ion Iliescu era ministru in guvernele socialiste si numenclaturist notoriu, cei mai multi reprezentanti ai partidelor nationaliste (PRM si PC) erau slujitori de nadejde ai cuplului Ceausescu (sa nu uitam osanalele lui Vadim si Paunescu, si munca eficienta a lui Voiculescu). Pana si bunica actualului presedinte al Camerei Deputatilor huzurea nevazand dincolo de privilegiile clasei conducatoare. Acesti oameni si-au trait gloria de pe urma tacerii Statelor Unite ale Americii.

Astazi, acesti oameni se reunesc pentru a lovi in locul de unde romanii cei multi aspteapta speranta.

Intrarea in NATO a reprezentat pentru poporul roman un deziderat foarte important. Fara sustinerea Statelor Unite ale Americii, acesta nu s-ar fi realizat.

Intrarea in Uniunea Europeana nu s-ar fi realizat fara acceptarea Romaniei in NATO.

Schimbarile in societatea romaneasca survenite dupa revolta insotita de lovitura de stat din 1989 au fost benefice doar atunci cand vointa Statelor Unite a fost respectata. Schimbari au existat cu ocazia mineriadelor, cu ocazia devalizarii bancilor de stat, cu ocazia furtului generalizat, dar acestea au fost exclusiv malefice, pentru ca liderii nostri au preferat democratia originala, au preferat asa numita demnitate nationala, nefiind interesati de binele comun, ci doar de cel propriu. Pentru ca trebuie sa recunoastem, schimbarile negative pentru societate au fost deosebit de profitabile pentru altii.

Astazi, ne aflam la momentul in care democratia noastra originala da semne de revigorare. Guvernul exercita conducerea tarii bazandu-se doar pe 15\% din parlament si pe mai putin la nivelul opiniei publice. Avem un guvern profund nereprezentativ, dar care conduce, fara nici o rusine, intreaga tara.

Partidele extremiste si nationaliste (PRM si PC), dar si reprezentantii fostei nomenclaturi comuniste din PSD, strans uniti in jurul fostilor turnatori din PNL (actualul premier este fiul unui turnator la securitate, purtatorul de mesaje al Partidului National Liberal - Nicolae Ghise este un fost turnator, majoritatea membrilor elitei politice a PNL sunt sau au fost turnatori la securitate: Dan Amadeo Lazarescu, Alexandru Paleologu, Balaceanu Stolnici, Mircea Ionescu Quintus. Mai mult, legaturile PNL-ului cu sistemul comunist sunt mai mult mai organice, Gisela Vass, bunica lui Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, era numarul doi in relatiile internationale ale regimului comunist si "coordona" legaturile cu agentii Moscovei (sursa Ziare.com, Gardianul.ro).

Aceasta restauratie Securisto-Comunista (sa nu uitam cine sustine guvernul unui fiu de turnator: aripa cripto-comunista din PSD, aripa securista din PC, aripa fostilor propagandisti din PRM) se inverzeste la fata cand aude comentariile reprezentantului Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.

Toti recunosc ca legile asupra carora s-a pronuntat dl.Nicholas Taubman sunt proaste, dar nu la fel au spus toti despre momentele cele mai nefaste din Romania? Nu la fel au fost si mineriadele, dar cine le-a initiat si cine a beneficiat de pe urma lor? Nu la fel a fost si devalizarea bancilor, dar cine a initiat-o si cine a beneficiat? Nu la fel a fost si potentarea unui sistem politic profund corupt, dar cine a beneficiat de pe urma lui? Acesti oameni, in frica lor de justitie, vor sa faca un lucru rau (eliminarea instrumentelor utile procurorilor in actiunile antiinfractionale) cu speranta ca le va fi bine in continuare? Ei sacrifica din nou binele comun pentru binele propriu.

Se impune, in acest context, sa aratam sustinerea noastra domnului ambasador Nicholas Taubman. Domnia sa reprezinta un stat democratic, mult mai deocratic decat speram noi sa devina vreodata Romania. Domnia sa, alaturi de statul pe care il reprezinta se alatura poporului roman, se alatura majoritatii nereprezentate de actualul guvern si mai mult chiar, de actualul parlament.

La multumim tuturor ambasadorilor Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, care in momente critice pentru poporul roman, in acord cu politica Statelor Unite ale Americii, au stiut sa sustina eforturile acestuia de democratizare, fie numai chiar si prin luari de pozitie.

Va prezint in continuare atitudinile ambasadorilor Statelor Unite ale Americii in fata regimurilor politice din Romania:
« Inaintea lui Nicholas Taubman, Jack Dyer Crouch II a fost ultimul ambasador al SUA in Romania. El a stat in functie intre iulie 2004 si februarie 2005, prinzind schimbarea de putere din noiembrie-decembrie 2004. A plecat apoi, fiind numit adjunct al consilierului pentru securitate nationala al presedintelui SUA, nu inainte de a critica, pe un ton insa mai blind decit cel al predecesorului sau, coruptia din Romania si autoritarismul PSD. «
“Michael Guest este ambasadorul postdecembrist al SUA care a atacat cu cea mai mare vehementa „rusinea Romaniei“, „coruptia care ameninta stabilitatea sociala si politica“. Fostul sef al misiunii diplomatice a SUA la Bucuresti a facut numeroase declaratii critice la adresa puterii social-democrate, cu care s-a aflat in razboi, de multe ori fatis. Afirmatiile lui Guest cu privire la absenta libertatii presei si la institutionalizarea coruptiei au stirnit de multe ori minia lui Ion Iliescu si Adrian Nastase, precum si declaratii ale acestora, lipsite de inspiratie. Mai ales in ceea ce il priveste pe Adrian Nastase, Guest a fost extrem de acid, portretul pe care i l-a facut fostului premier roman fiind unul dominat de grave acuze: coruptie, autoritarism, lipsa de transparenta in ceea ce face. «
« In 1997, Romania semneaza Parteneriatul Strategic cu SUA, document care stringe relatiile dintre cele doua state. In mandatul sau, James Rosapepe, ambasadorul american care a prins cea mai mare parte a regimului Constantinescu, a avut drept principala misiune exercitarea de presiuni in directia urgentarii reformei institutionale. Sint antologice pledoariile sale impotriva birocratiei excesive din Romania, inclusiv presedintele Constantinescu fiind tinta directa a unor mesaje ale acestuia. «
« Inaintea sa, Alfred Moses, ambasador care a vizitat in mai multe rinduri Romania inainte de 1989, a stat destul de aproape de Ion Iliescu, nederanjindu-l cu prea multe declaratii. Totusi, Moses a fost acela care i-a spus sefului statului de la acea vreme ca e necesar ca in guvern sa nu intre formatiuni extremiste. Tot in timpul mandatului lui Moses, Iliescu a fost nevoit sa apara alaturi de Emil Constantinescu si de Petre Roman la Palatul Cotroceni si sa infirme ceea ce spusese mai inainte, ca cei doi lideri ai opozitiei de la acea vreme nu doresc ca Romania sa aiba clauza natiunii celei mai favorizate de la SUA. »
« In 1993, Romania obtine din nou clauza natiunii celei mai favorizate, iar in 1990, Alan Green jr. refuza sa participe la ceremonia de investire a lui Ion Iliescu in urma mineriadelor. »
« In 1985 vine la Bucuresti George Schultz, ultimul membru al cabinetului SUA care a vizitat Romania pina la prabusirea lui Ceausescu. Deteriorarea relatiilor bilaterale dintre cele doua tari a atins climax-ul in 1988, atunci cind Romania a renuntat unilateral, in luna februarie, la clauza natiunii celei mai favorizate, urmarea acestui gest fiind inghetarea relatiilor incepind cu a doua jumatate a lui 1988. Intre 1985-1989, imaginea Romaniei in SUA este extrem de proasta, postul de radio finantat de Congresul SUA, Europa Libera, fiind una dintre armele cele mai eficiente de lupta impotriva comunismului romanesc. »
„Probabil ca fostul dictator se rasuceste in mormint“, a spus recent pentru „Washington Post“ David Funderburk, cel care se autointituleaza „inamicul numarul unu al lui Ceausescu“, anuntind ca inalta in Romania, chiar la Scornicesti, o biserica. Funderburk a stat in Romania patru ani ca ambasador, incheindu-si misiunea printr-o demisie. Nici un alt ambasador american nu il mai enervase pe Ceausescu asa cum o facuse Funderburk, in timpul intrevederii de ramas bun, dictatorul roman reprosindu-i ca a dezinformat autoritatile americane in legatura cu situatia din Romania. Funderburk si-a dat demisia din cauza abuzurilor din Romania si a miopiei Departamentului de Stat, care reactiona prea blind fata de situatia dramatica din Romania. Fostul ambasador a ajutat disidenti si a continuat si dupa incheierea misiunii, din postura de congresmen, sa se bata pentru Romania si sa dea bataie de cap propagandei lui Ceausescu. »
« In anii 1946-1967, intre Romania si SUA relatiile diplomatice sint destul de reci. Influenta sovietica in Romania atinge apogeul, iar mesajul diplomatilor americani la Bucuresti este unul retinut. Pentru a nu-i deranja pe conducatorii prosovietici din Romania si pentru ca in lume raportul de forte dintre SUA si URSS era sensibil egal, acestia au evitat sa condamne inchisorile terorii din anii ’50-’60. Totusi, in 1964, SUA au primul ambasador oficial in Romania. »
« Intre 1967 si 1977, relatiile diplomatice cu SUA se dezgheata. Nixon vine in 1969 la Bucuresti, intr-o vizita glorificata de presa vremii; era prima vizita a unui presedinte american in Romania. E perioada cea mai fasta de colaborare in comunism intre Romania si SUA, cu mai multe beneficii economice. Dupa acest punct culminant, a urmat perioada diplomatica in care a stralucit Funderburk.”

Pentru a citi o istorie completa a atitudinii ambasadorilor Statelor Unite ale Americii in fata regimurilor politice din Romania, va rog sa accesati http://www2.cotidianul.ro/index.php?id=45&art=6640&cHash=cda1a64e23.

Concluzionez, rugandu-va domnilor reprezentanti vremelnici ai Statului Roman sa nu mai loviti in oameni care ne doresc binele sincer.

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Information

Sean KeithBy:
LGTBIn:
Petition target:
Reprezentanti vremelnici ai Statului Roman

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets