Petiţie оn favoarea unor legături bilaterale mai strоnse ale Republicii Moldova cu Republica Bolivariana din Venezuela sign now

Ma numesc Randolph Anthony Piazza. Sunt un fost voluntar al Corpului Pacii pentru Dezvoltarea Agricola (Bolivia 2003-2004) si fost voluntar al programului CNFA (Citizens Network for Foreign Affair) pentru Agrobusiness (Donduseni, Moldova, 2006). Inaintez aceasta petitie in speranta stabilirii unor relatii bilateral puternice intre Republica Moldova si Republica Venezuela, cit si asigurarea ajutorului din partea Fondului Umanitar International. Problema umanitara si inflorirea continua a unei lumi multipolare imi motiveaza actiunile. Ma aflu in Venezuela din 2006 si sunt mereu in cautarea modalitatilor de a incuraja relatiile Moldo-Venezueleze prin intermediul contactului cu ministerele guvernamentale (al Afacerilor Externe, Ministerul pentru Planificare si Dezvoltare, Ministerul Finantelor, cel pentru Stiinta si Tehnologie sau cel al Industriei Usoare si Comertului), cu partidele politice (PCV-partidul comunist din Venezuela, PPT si PSUV-Partidul Socialist Unit din Venezuela), cu deputati din Adunarea Nationala, din Parlamentul Latin American si cel Andean, cu vizitatori internationali (spre exemplu Joseph E. Stiglitz si Michael Leibowitz), cu diferite ambasade si alte personalitati influente.

Rog sa luati in consideratie petitia prezentata in continuare si s-o transmiteti si altor persoane. Va cer sprijinul si va adresez aceasta rugaminte ca un frate, pentru a obtine aceste semnaturi. Petitia insotita de trei mii de semnaturi va fi prezentata Ministerelor Afacerilor Externe al Republicilor Venezuela si Moldova. Tin sa multumesc, in numele poporului Moldovean, tuturor celor care sustin aceasta propunere, in special taranilor si tuturor celor care inteleg importanta socialismului international in aceste timpuri de cumpana.


Cu stima,

Randolph Anthony Piazza, Cetatean SUA

[email protected]

Masterat in Rural Livelihoods and Global Change (Conditii de trai in mediul rural si Schimbarea Globala), 2005

Institutul de Studii Sociale, Haga, Olanda.

PETITIE in Favoarea Initiativei de obtinere a Ajutorului din partea Fondului Umanitar International al Republicii Venezuela pentru Republica Moldova, cit si relatii bilaterale temeinice si apropiate intre cele doua tari

Republica Venezuela s-a dovedit a fi profund revolutionara in asigurarea ajutorului umanitar, indreptat, nu doar catre Londra si Statele Unite dar si catre Palestina, Haiti si Zimbabwe.

Gratie suportului majoritatii cetatenilor Venezuelei, aceasta mina de solidaritate a fost extinsa spre mai multe popoare vulnerabile din intreaga lume. Presedintele Hugo Chavez intelege ca internationalismul socialist ar putea salva sute de milioane de vieti de la incalzirea globala si de la lipsa de energie din urmatoarele decenii.

Credem ca Republica Moldova reprezinta un caz aparte ce merita a fi luat in consideratie de catre Fondul Umanitar al Republicii Venezuela cit si de catre toate tarile inalt dezvoltate. Insistam ca Republica Venezuela sa reactioneze la situatia moldovenilor care traiesc in cea mai saraca tara din Europa si una din cele mai sarace tari din lume.

In general, Moldova este considerata o tara cu conditii mizerabile. In 2002, PIBul a scazut cu peste doua treimi. In 2007, sectorul agrar, cel mai important din tara, a suferit enorm de pe urma cumplitei secete. Jumatate din populatia apta de munca locuieste peste hotare, asigurind 36.2\% din PIB, astfel Moldova constituie tara cea mai dependenta de remitente, din lume[i]. Mai exista si tragedia femeilor moldovence ce ajung pe mina traficantilor fiind transformate in sclave sexuale.

Joseph Stiglitz a afirmat ca dupa cum situatia din Moldova demonstreaza, fara a scadea din datorii, tarile sarace cu datorii mari nu vor fi capabile sa satisfaca necesitatile de baza ale cetetanilor lor, nici sa faca investitiile necesare pentru a scapa de saracie [ii]. Peste 75\% din PIBul extrem de redus al Moldovei continua sa finanteze datoriile sale externe.

Situatia precara a Moldovei, in special in localitatile rurale, risca sa se inrautateasca si mai tare din cauza somajului in crestere din Europa, ceea ce-i va forta pe migranti sa se intoarca acasa, astfel, numarul remitentelor va scadea si el. Preturile in crestere la energie si dependenta de import vor destabiliza si mai mult tara, a carei soldati sunt folositi de NATO pentru a zadarnici formarea unei lumi multipolare.

Politica externa reprezentata prin intermediul Proiectului National al Venezuelei Simon Bolivar (2007-2013) si diversele propuneri a le presedintelui Chavez in vederea crearii fondurilor umanitare globale, au ridicat in mod considerabil nivelul international al socialismului secolului 21. O dezvoltare modesta a unei atare politici pentru a diminua saracia in Moldova, ar constitui un alt semn al solidaritatii si sperantei Bolivare in una din cele mai vulnerabile regiuni din lume.

Speram ca guvernele Republicii Bolivare Venezuela si c el al al Republicii Moldova vor stabili, in numele popoarelor lor, un acord cu scopul de a intari relatiile bilaterale si pentru a promova asistenta mutuala atunci cind e posibil.

[i] The World Bank (2008) Migration and Remittances Factbook: The World Bank, Washington, D.C

[ii] Stiglitz, Joseph E. (2006) Making Globalization Work, W.W. Norton & Company, Chapter 8: The Burden of Debt

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in, otherwise register an account for free then sign the petition filling the fields below.
Email and the password will be your account data, you will be able to sign other petitions after logging in.

Privacy in the search engines? You can use a nickname:

Attention, the email address you supply must be valid in order to validate the signature, otherwise it will be deleted.

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Shoutbox

Who signed this petition saw these petitions too:

Sign The Petition

Sign with Facebook
OR

If you already have an account please sign in

Comment

I confirm registration and I agree to Usage and Limitations of Services

I confirm that I have read the Privacy Policy

I agree to the Personal Data Processing

Goal
0 / 50

Latest Signatures

No one has signed this petition yet

Information

Karla UnderwoodBy:
SustainabilityIn:
Petition target:
Citizens of the Republic of Moldova as well as citizens of other countries who support mutually beneficial cooperative relations between the Republic of Moldova and the Bolivarian Republic of Venezuela

Tags

No tags

Share

Invite friends from your address book

Embed Codes

direct link

link for html

link for forum without title

link for forum with title

Widgets