Petycja o zorganizowanie koncertu zespołu Manchester w Rypinie podpisać teraz

Zwracamy się do Burmistrza miasta Rypina z prośbą dotyczącą kultury Naszego miasta. W okresie zimowym, kiedy w naszym mieście nie dzieję się zbyt wiele ludzie młodzi oczekują pewnych atrakcji, które mogłyby umilić im szarość życia codziennego oraz sprawić przyjemność. Dlatego też my, fani zespołu Manchester chcielibyśmy zaproponować, aby zaprosić do naszego miasta właśnie ten zespół.
Gościł on w Rypinie niejednokrotnie, zawsze wydarzenie to cieszyło się ogromnym zainteresowaniem
Za przykład możemy podać koncert, który odbył się w sali kina Bałtyk (14.02.2009r). Przyciągnął on całą rzeszę fanów i sympatyków zainteresowanych twórczością tej grupy. Przybyli oni nie tylko z Rypina i najbliższych okolic, lecz również z Torunia i innych sąsiadujących miast. Nie zapominajmy również o występie zespołu Manchester podczas dożynek Agra 2010, gdzie koncert z ich udziałem był największą atrakcja dla osób zgromadzonych pod sceną, których było bardzo wiele. Poza wyżej wymienionymi wydarzeniami toruński zespół odwiedził również Rypin na początkach swojej kariery, kiedy zyskiwał sympatię szerszej publiczności, było to 17 czerwca 2007.

Kilka informacji o zespole Manchester, które mogą przybliżyć ich twórczość.

Muzyka jaką wykonują to brit-pop z elementami punk-rocka. Grają koncerty przy pełnych salach bez większej promocji medialnej. Publiczność, nawet kiedy jest na ich koncercie po raz pierwszy, śpiewa piosenki razem z nimi. Zespół Manchester powstał 18 marca 2006 roku w Toruniu. Dwa miesiące później, z repertuarem złożonym z dziesięciu własnych piosenek, zagrali pierwszy koncert w toruńskiej "Od Nowie”. W tym czasie nie odbył się bez ich udziału żaden ważniejszy rockowy festiwal w Polsce (wystąpili na festiwalu w Węgorzewie i Jarocinie) Trzy razy nagrywali koncerty w radiu, w tym, na specjalne zaproszenie zespołu "Republika”, w studiu radiowej Trójki im. Agnieszki Osieckiej, podczas rocznicowego programu z okazji 50. urodzin Grzegorza Ciechowskiego. Kulminacją roku 2007 było uczestnictwo w finale programu "MTV Rockuje", do którego zakwalifikowali się jako jeden z 12 zespołów z całej Polski.
Rok 2008 przyniósł im zwycięstwo na festiwalu TOPtrendy. Manchester swoim debiutanckim singlem "Dziewczyna Gangstera" zdeklasował konkurencję, zdobywając w dniu "trendy" główną nagrodę - nagrodę publiczności oraz internautów. W listopadzie 2008 roku słuchacze Radia WAWA przyznali zespołowi "Złotego dzioba" w kategorii Debiut Roku. Wtedy również ukazał się debiutancki album zatytułowany "MANCHESTER".
Teksty utworów opowiadają w większości o typowych problemach damsko-męskich, zdecydowanie trzymając stronę płci brzydkiej. Motto ich debiutanckiej płyty zawarli w piosence "Kobiety są złe".
W roku 2009 piosenką "Tajemnica" walczyli o nagrodę Bursztynowego Słowika w Sopocie. Piosenka tę możemy również usłyszeć w serialu "Barwy szczęścia".

Zespół Manchester tworzą:
Sławek Załeński - gitarzysta, lider i założyciel zespołu, autor większości tekstów i muzyki;
Maciek Tacher - wokalista i instrumenty klawiszowe;
Darek Załeński - gitara;
Radek Kaźmierkiewicz - bas;
Karol Ułanowski (Ułan) - perkusja.

W tej chwili trwają prace studyjne nad drugą płytą, której wydanie przewidziane jest w marcu bieżącego roku.
Manchester podbija również listy przebojów nowym singlem pt. "Lawendowy"

więcej o zespole:

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się, albo przejdź do rejestracji i złóż podpis, wypełniając poniższe pola.
Nazwa użytkownika, email i hasło będą Twoimi danymi konta; w ten sposób po zalogowaniu się będziesz mógł podpisać inne petycje.

Prywatności w wyszukiwarkach? Możesz użyć pseudonim:

Uwaga adres email musi być ważny, aby potwierdzić Twój podpis, w przeciwnym razie zostanie anulowany.

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Lista Komentarzy

Kto podpisał tę petycję oglądał również te kampanie:

Podpisz

Podpisz z Facebook
LUB

Jeśli posiadasz już konto zaloguj się

Potwierdzam rejestrację i zgadzam się Użytkowania i ograniczenia usług

Potwierdzam, że zapoznałem się z Polityką prywatności

Zgadzam się na przetwarzanie danych osobowych

Cel zbieranych podpisów osiągnięty !

Ostatnie Podpisy

zobacz wszystkie podpisy

Aleksandra MigońPrzez:
MuzykaIn:
Odbiorca petycji:
Burmistrz miasta Rypina

koncert, manchester, organizacja, rypin

Przyłącz Się

Zaproś przyjaciół z Twojej rubryki

Kody Do Wklejenia

URL bezpośredni

URL dla html